Biodanza Verdieping
Op deze pagina vind je Biodanza activiteiten die een extra verdieping geven. Biodanza ondersteunt ons persoonlijke ontwikkelingsproces. Door middel van muziek, dans en met een groep. Bij onderstaande activiteit(en) ben je van harte uitgenodigd als je Biodanza ervaring hebt. 
 
 
 
Identiteit en de 4 elementen
biodanzadansdag 
met Miranda van Keulen

Onderzoek naar de vier elementen in onszelf is een interessante benadering. Het is handig om te weten van jezelf waar je kwaliteiten liggen en waar je nog wat meer kunt ontwikkelen. Wat meer water kunt toevoegen of wat meer aarde kunt inbrengen in je leven. Deze dag behandel ik oa de theorieën van C.G. Jung en Gaston Bachelard. Dit maakt een interessante benadering mogelijk met betrekking tot onze identiteit. Iedereen heeft onderdelen van de vier elementen in zich in verschillende verhoudingen.

"De grootste moeilijkheden in het bestaan doen zich voor
wanneer één van de elementen er niet in slaagt zich te manifesteren."

Deze dansdag zul je ervaren, onderzoeken en uitgenodigd worden de vier elementen in jou wakker te maken, te onderzoeken en wat meer toe te voegen. Met behulp van kleine rituelen en natuurlijk veel dansen.

Datum & tijd
15 april
10-17 uur

Opgave
via miranda@biodanzafabriek.nl

Adres
Jongkindt Coninckstraat 2b, Alphen a/d Rijn

Bijdrage
65 euro
graag overmaken op rek.nr. NL94 abna 04587 90826
tnv M. van Keulen
ovv 4 elementendag en je naam

 
 
 
Aquabiodanza
met Miranda van Keulen
"Aquabiodanza is een diepe oceanische ervaring van verjonging,
waardoor we in een vivenciële staat
van paradijselijke onschuld belanden”
- Rolando Toro Araneda -
 
Juist in deze tijd, van onveiligheid in de wereld, volle agenda's en bijbehorende stress: kom mee het warme water in. De omhulling van het (warme) water laat je extra goed ervaren hoezeer het water ons aanspreekt, want spieren ontspannen als vanzelf. Heel behulpzaam om zacht te worden. Zo kunnen we meer naar binnen, ons innerlijk gevoel in beweging brengen.
Voelen in water brengt ons dichterbij onszelf en bij waarden als stilte, geborgenheid en nabijheid. Water, als onze natuurlijke verlenging van ons voelen, vormt bovendien een gemakkelijke verbinding naar de ander. Water opent en maakt zichtbaar: water is transparant.
Data: 
* zaterdag 22 april     nog een paar plekjes vrij
 
in warmwater, therapiebad van Sauna Centre du Lac, Katwijkerlaan 105, Pijnacker
voor mannen én vrouwen

16:00 uur - 18:15 uur
 
We keren terug naar de oorspronkelijke condities van het begin van het leven.
 
Om onze vloeibaarheid te ontdekken door middel van trance in warm water.
 
Dit is Aquabiodanza. Herboren, herstellend, vernieuwend.
 
 
Aquabiodanza geeft een diep harmonieus gevoel en een grote sensatie van verjonging. In een bad van 36 graden Celsius worden we één. Met het water smelten we samen. Deze workshop werken we alleen in de lijn van Transcendentie.
 
Programma
16.00 uur aankomen in de warme atmosfeer en omkleden
16.15 uur introductie Aquabiodanza 
 het water in
18.00 uur 'aarden op land' samen eten we iets lichts,
fruitigs en drinken we wat water
 
Voor wie  voor iedereen met Biodanza ervaring
Plaats      Pijnacker 
Toegang  45 euro per keer
over te maken op rekeningnummer NL94 ABNA 04587 90826
tnv M. van Keulen ovv Aquabiodanza, datum en je naam

 
Contact en informatie
Opgave, noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen, via miranda@biodanzafabriek.nl    
 
************************************************************
 
 
 
ONT WIKKEL JE ZELF
IN DE SCHOOL OF LOVE
 3e jaar leidt op tot Biodanzadocent
 Biodanzaschool Amsterdam
Dit persoonlijkheidsontwikkelingstraject geeft je de kans om de verdieping aan te gaan met jezelf. De eerste twee jaar staan in het teken van persoonlijke groei en transformatie.
In het derde jaar word je opgeleid tot biodanzadocent.
 
8 & 9 april 2023 start
instroom mogelijk t/m april 2024

 
Weet je heel erg welkom!
Een weekend uitproberen?
 
Contact en informatie
Biodanzaschool Amsterdam
Miranda van Keulen, 06 201 33 226 of Els Boon, 06 221 28 403
***************************************************** 
 
 
  
Het Hart van de Transformatie
gecreëerd door Philippe Lenaif

4-daagse Biodanza workshop

met Els Boon & Miranda v. Keulen
Directeuren Biodanza school Amsterdam
 
               15 t/m 19 november 2023

Locatie: De biodanzasalon in Haren (NB)
 
Ongeacht de manier van leven waarop we groot gebracht zijn, voor ieder van ons zijn er gebeurtenissen geweest die diepe dissociaties opriepen. Zij hebben hun toevlucht gevonden in de diepte van ons onbewuste.
Het specifieke van deze dissociaties is dat ze ontoegankelijk zijn. Daardoor zijn deze delen van onszelf in de steek gelaten, verloren
in de uitgestrektheid van ons onbewuste, in de handen van Thanatos.
Ze beperken de uitdrukking van onze mogelijkheden, de uitbreiding van onze existentiële creativiteit en de toegang tot de staat van volheid.

Biodanza, door zijn universele natuur, biedt een fantastische kans om deze delen van ons die in moeilijkheden zijn, te bereiken en terug te brengen in de armen van Eros, zo een groot deel van onze potenties
die tot nu toe vast zaten te bevrijden, onze perceptie van het leven te veranderen en een heel pallet aan nieuwe mogelijkheden te bieden.

'Het hart van de transformatie' bestaat uit een progressieve, diepe en intense vivenciële tocht naar die delen van ons, die zo lang  op dit moment van rehabilitatie hebben gewacht.
Dit vereist moed, zoals Rolando zegt: 'Diegene die niet afdalen in de duisternis van de hel, hebben geen toegang tot het licht van Apollo en kunnen dit niet vieren'. De rehabilitatie van het numineus onbewuste gaat door de herkwalificatie van onze duisternis.

Het kenmerk van deze extensie is gebaseerd op de subtiele rol van een universeel vivencieel proces dat is gericht op het aanbieden van de juiste omgeving om de gedissocieerde delen van onszelf te temmen en terug te brengen naar de eenheid, te integreren. Het proces is hetzelfde voor iedereen (dus individuele diagnostiek is niet nodig), maar sommige dansen zullen meer indruk maken en soms meer raken, afhankelijk van
de individuele geschiedenis en/ of behoeften.

Deze extensie is gebaseerd op zowel het werk van Rolando Toro Araneda, als op de psychoanalytische en filosofische kennis van de westerse wereld ( Freud, Reich, Jung, Marcuse,...),
de huidige stand van zaken in de wetenschap met betrekking tot het reptielenbrein en het neurovegetatieve systeem ( Porges, Levine,...), alsook over de aanpak van het menselijk mysterie en de kosmische wijsheid van de oude gemeenschappen diep verbonden met de aarde (tradities van de Indianen van Amerika, van Afrikaanse mensen, ....).

Een fantastische mogelijkheid om het leven in ons te bevrijden!

Praktische informatie:
 
Vereist: 2 jaar Biodanza ervaring
 
Tijden: aankomst woensdagavond vanaf 20.00 uur.
Eerste vivencia start op donderdagochtend.
Het weekend eindigt op zondagmiddag uiterlijk om 17.00 uur.

Kosten workshop:

rond de 275 euro

Kosten verblijf en eten:

rond de 275 euro
Er zijn 2- en 3-persoonskamers.
Alle maaltijden, vanaf het ontbijt donderdagochtend tot en met de lunch op zondagmiddag, worden voor ons verzorgd. Inclusief koffie en thee.

Opgave en betaling:
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar
elsboonbiodanza@gmail.com      
 
Betaling kan door de kosten van de workshop over te maken
op rekeningnummer: NL66 ABNA 045.733.4681
van SRT School  Biodanza o.v.v. "HOT 2023" en je naam.

De kosten voor verblijf en eten dienen uiterlijk ....... op onze rekening te staan. 
 
 
 
***         
 
Biodanza dag

met Miranda van Keulen 
Co-directeur Biodanzaschool Amsterdam

 zondag .... 2023
datum nader te bepalen (geef aan mij door als je geinteresseerd bent!)Locatie: Amsterdam

 

Biodanza
als medicijn
Contact en Massage dag
 

Een dag geboren uit de specialisatie 'contact onderwijs'. Biodanza en Contact onderwijs opent de deuren naar de mogelijkheid van een fijn en beschermend 'nest' waar het mogelijk is om onze weerstand zacht op te laten lossen. Dan is het echt mogelijk om liefde te geven en te ontvangen via tederheid en bewegingen die meer en meer geïntegreerd in ons verschijnen en aanwezig zijn.

"Als je leert hoe je Liefde kunt geven en ontvangen, dan laat dat jouw diepe en echte Identiteit bloeien!"

Deze dag biedt een ruimte aan een gemakkelijkere manier om elkaar te leren kennen, om samen te komen en wederkerige zorg te ervaren. Deze dag gaat over speelsheid in contact. We werken aan integratie van het lichaam en affectieve communicatie. Dit kan ons helpen om onze gevoeligheid wakker te maken, ons fijn in ons lijf te voelen en onze empathie te laten groeien. Zo kan de mogelijkheid om aan te raken zich ontvouwen in ons en kunnen en mogen we ook makkelijker aan de ander feedback geven.

In "Biodanza en Massage”, creëert de vivencia een situatie vol liefdevolle gevoelens en een diepe connectie met de mensen om ons heen. Zodat het mogelijk wordt hen beter te leren kennen en hen meer te respecteren, hen meer te bewonderen. WONDERFUL!!!!!

De waarde van 'een goede aanraking' en van massage, brengt psychologische en fysieke gezondheid. Ook kan het ons betere, positieve relaties brengen. Zo blijkt uit een toenemend aantal wetenschappelijk onderzoeken.

Door de aanraking nemen we ons lijf gewaar, ervaren we zijn integriteit en worden we bewust van elk deel van ons lichaam... We realiseren ons wat ons lijf nodig heeft en herkennen dat ons lichaam een bron van plezier kan zijn.

De 'Goede Aanraking' geeft een goed gevoel, maakt onze identiteit sterker, lost chronische spanningen op die ons normaliter afscheiden van onszelf en van de wereld. Aangeraakt worden is een menselijke basis behoefte, zonder een aanraking worden we zwak.

Om plezier te ervaren aan het geven en ontvangen van een aanraking moeten we leren en cultiveren een soort van aanraking met de volgende kwaliteiten: aanwezig, respectvol, affectief en gevoelig.

Je moet heel voorzichtig zijn met de persoon die je aanraakt om echt elk subtiel signaal van zijn of haar lichaam te begrijpen.

"Dit is een Kunst die je niet uit boeken kunt leren; de enige weg om dit te leren is om aan te raken en om aangeraakt te worden."

Praktische informatie

Waar:
locatie wordt nog bekend gemaakt
vermoedelijk Amsterdam

Tijd: 10.30 tot 17.30 uur, deur open om 10.00 uur 

Prijs: 80 euro 
          dit bedrag graag overmaken op NL94 ABNA 04587 90826 
          
tnv M. van Keulen  
          ovv je naam en 'Biodanza dag'

Bij annulering tot 1 week voor de workshop storten wij 80 euro min 10 euro terug.
Vanaf 1 week voor de workshop is restitutie niet mogelijk. Wel kun je je plek overdoen aan iemand anders met Biodanza ervaring.

Wie: iedereen met Biodanza ervaring             

Aanmelding: stuur een mail naar miranda@biodanzafabriek.nl

*** 
 
***