Biodanza Verdieping
Op deze pagina vind je Biodanza activiteiten die een extra verdieping geven. Biodanza ondersteunt ons persoonlijke ontwikkelingsproces. Door middel van muziek, dans en met een groep. Bij onderstaande activiteit(en) ben je van harte uitgenodigd als je Biodanza ervaring hebt. 
Biodanza dag
met Els Boon en Miranda van Keulen 
directeuren Biodanzaschool Amsterdam

 zondag 8 mei 2022  

Contact maken;
met jezelf, met de ander
Hoe doe je dat?

Overweeg je biodanzadocent te worden? Zou je meer bezieling willen in je leven? Wil je je verbinden met een groep? Wil je meer biodanza in je leven?

De eerste stap tot biodanzadocent zet je met deze unieke verdiepingstraining. De dagen zijn open voor iedereen met biodanza ervaring. Na deze zondagen weet je meer over de basis principes van biodanza, het theoretisch model van biodanza, en heb je veel gedanst.

Een compleet programma, ontwikkeld door Els Boon en Miranda van Keulen.

Programma
8 mei 2022 dag 2 Contact maken; met jezelf, met de ander en
hoe doe je dat
19 juni 2022 dag 3 Toenadering; over intuïtie en gevoel
18 september dag 4 Feedback, afstemming & wederkerigheid
16 oktober dag 5 (in) Vivencia; voeding en helende beweging
van biodanza
20 november dag 6 Tijd & tijdloosheid; deel van het grotere geheel zijn

Je kunt deze dagen los volgen. De dag bestaat uit theorie, inleiding op het desbetreffende thema en 2 vivencia’s.
Els Boon en Miranda van Keulen zullen de dagen geven.

Opgave en bijdrage
Enthousiast geworden en wil je je opgeven? Dat kan via
info@biodanzaschoolamsterdam.nl
Vermeld bij je opgave welke dag(en) je mee wilt dansen en waar jij zelf (wekelijks?) danst.
Een losse dag is 90 euro. Vooraf te betalen.
Wil je alle 4 dagen meedoen dan betaal je 412,50 euro. Vooraf te betalen.

Annulering
Als je je hebt opgegeven om te komen en het lukt niet, om welke reden dan ook, betalen wij je 50% van die dagprijs retour.

Locatie
Onze danslocatie is bij Studio Boost, Marcusstraat 48, Amsterdam.
11 minuten lopen vanaf het Amstelstation.

*** 
 
 
Aquabiodanza
met Miranda van Keulen
"Aquabiodanza is een diepe oceanische ervaring van verjonging,
waardoor we in een vivenciële staat
van paradijselijke onschuld belanden”
- Rolando Toro Araneda -
 
Juist in deze tijd, van stress, van afgeslotenheid, van afstand: kom mee het warme water in. Zeker, we zullen op 1,5m afstand bewegen in het water. En in de omhulling van het (warme) water kun je extra goed ervaren hoezeer het water ons aanspreekt, helpt om zacht te worden en daarmee ons innerlijk gevoel in beweging brengt.
Voelen in water brengt ons dichterbij onszelf en bij waarden als stilte, geborgenheid en nabijheid. Water, als onze natuurlijke verlenging van ons voelen, vormt bovendien een gemakkelijke verbinding naar de ander. Water opent en maakt zichtbaar: water is transparant.
Data: 
* zondag …. 2022 zou het??
* zondag ….
 
in therapiebad Zaangolf, Koog a/d Zaan
voor mannen én vrouwen

14:15 uur - 17:15 uur
 
We keren terug naar de oorspronkelijke condities van het begin van het leven.
 
Om onze vloeibaarheid te ontdekken door middel van trance in warm water.
 
Dit is Aquabiodanza. Herboren, herstellend, vernieuwend.
 
 
Aquabiodanza geeft een diep harmonieus gevoel en een grote sensatie van verjonging. In een bad van 36 graden Celsius worden we één. Met het water smelten we samen. Deze workshop werken we alleen in de lijn van Transcendentie.
 
Programma
14.15 uur aankomen in de warme atmosfeer en omkleden
14.30 uur introductie Aquabiodanza 
 het water in
16.00 uur 'aarden op land' samen eten we iets lichts,
fruitigs en drinken we wat water
 
Voor wie  voor iedereen met minimaal 50 uur Biodanza ervaring
Plaats      Koog a/d Zaan 
Toegang  45 euro per keer
over te maken op rekeningnummer NL94 ABNA 04587 90826
tnv M. van Keulen ovv Aquabiodanza, datum en je naam

 
Contact en informatie
Opgave, noodzakelijk ivm beperkt aantal plaatsen, via miranda@biodanzafabriek.nl    
 
***         
 
 Opleiding tot Biodanzadocent
School voor Biodanza Amsterdam
De opleiding tot Biodanzadocent geeft je de kans om de verdieping
aan te gaan in jezelf. De eerste twee jaar staan in het teken van persoonlijke groei en transformatie. In het derde jaar word je
opgeleid tot docent.
 
 
  
 in 2022 starten onze kennismakingsdagen
 
Contact en informatie
Biodanzaschool Amsterdam
Miranda van Keulen, 06 201 33 226 of Els Boon, 06 221 28 403
 
***
 
Biodanza dag

met Miranda van Keulen 
Co-directeur Biodanzaschool Amsterdam

 zondag …. 2022
datum nader te bepalen (geef aan mij door als je geinteresseerd bent!)Locatie: Amsterdam

 

Biodanza
als medicijn
Contact en Massage dag
 

Een dag geboren uit de specialisatie 'contact onderwijs'. Biodanza en Contact onderwijs opent de deuren naar de mogelijkheid van een fijn en beschermend 'nest' waar het mogelijk is om onze weerstand zacht op te laten lossen. Dan is het echt mogelijk om liefde te geven en te ontvangen via tederheid en bewegingen die meer en meer geïntegreerd in ons verschijnen en aanwezig zijn.

"Als je leert hoe je Liefde kunt geven en ontvangen, dan laat dat jouw diepe en echte Identiteit bloeien!"

Deze dag biedt een ruimte aan een gemakkelijkere manier om elkaar te leren kennen, om samen te komen en wederkerige zorg te ervaren. Deze dag gaat over speelsheid in contact. We werken aan integratie van het lichaam en affectieve communicatie. Dit kan ons helpen om onze gevoeligheid wakker te maken, ons fijn in ons lijf te voelen en onze empathie te laten groeien. Zo kan de mogelijkheid om aan te raken zich ontvouwen in ons en kunnen en mogen we ook makkelijker aan de ander feedback geven.

In "Biodanza en Massage”, creëert de vivencia een situatie vol liefdevolle gevoelens en een diepe connectie met de mensen om ons heen. Zodat het mogelijk wordt hen beter te leren kennen en hen meer te respecteren, hen meer te bewonderen. WONDERFUL!!!!!

De waarde van 'een goede aanraking' en van massage, brengt psychologische en fysieke gezondheid. Ook kan het ons betere, positieve relaties brengen. Zo blijkt uit een toenemend aantal wetenschappelijk onderzoeken.

Door de aanraking nemen we ons lijf gewaar, ervaren we zijn integriteit en worden we bewust van elk deel van ons lichaam… We realiseren ons wat ons lijf nodig heeft en herkennen dat ons lichaam een bron van plezier kan zijn.

De 'Goede Aanraking' geeft een goed gevoel, maakt onze identiteit sterker, lost chronische spanningen op die ons normaliter afscheiden van onszelf en van de wereld. Aangeraakt worden is een menselijke basis behoefte, zonder een aanraking worden we zwak.

Om plezier te ervaren aan het geven en ontvangen van een aanraking moeten we leren en cultiveren een soort van aanraking met de volgende kwaliteiten: aanwezig, respectvol, affectief en gevoelig.

Je moet heel voorzichtig zijn met de persoon die je aanraakt om echt elk subtiel signaal van zijn of haar lichaam te begrijpen.

"Dit is een Kunst die je niet uit boeken kunt leren; de enige weg om dit te leren is om aan te raken en om aangeraakt te worden."

Praktische informatie

Waar:
locatie wordt nog bekend gemaakt
vermoedelijk Amsterdam

Tijd: 10.30 tot 17.30 uur, deur open om 10.00 uur 

Prijs: 80 euro 
          dit bedrag graag overmaken op NL94 ABNA 04587 90826 
          
tnv M. van Keulen  
          ovv je naam en 'Biodanza dag'

Bij annulering tot 1 week voor de workshop storten wij 80 euro min 10 euro terug.
Vanaf 1 week voor de workshop is restitutie niet mogelijk. Wel kun je je plek overdoen aan iemand anders met Biodanza ervaring.

Wie: iedereen met Biodanza ervaring             

Aanmelding: stuur een mail naar miranda@biodanzafabriek.nl

*** 
 
  
Het Hart van de Transformatie
gecreëerd door Philippe Lenaif

4-daagse Biodanza workshop

met Els Boon & Miranda v. Keulen
Directeuren Biodanza school Amsterdam
 
in 2023 weer een mogelijkheid
Locatie: Centrum Meeuwenveen, Havelte
 
Ongeacht de manier van leven waarop we groot gebracht zijn, voor ieder van ons zijn er gebeurtenissen geweest die diepe dissociaties opriepen. Zij hebben hun toevlucht gevonden in de diepte van ons onbewuste.
Het specifieke van deze dissociaties is dat ze ontoegankelijk zijn. Daardoor zijn deze delen van onszelf in de steek gelaten, verloren
in de uitgestrektheid van ons onbewuste, in de handen van Thanatos.
Ze beperken de uitdrukking van onze mogelijkheden, de uitbreiding van onze existentiële creativiteit en de toegang tot de staat van volheid.

Biodanza, door zijn universele natuur, biedt een fantastische kans om deze delen van ons die in moeilijkheden zijn, te bereiken en terug te brengen in de armen van Eros, zo een groot deel van onze potenties
die tot nu toe vast zaten te bevrijden, onze perceptie van het leven te veranderen en een heel pallet aan nieuwe mogelijkheden te bieden.

'Het hart van de transformatie' bestaat uit een progressieve, diepe en intense vivenciële tocht naar die delen van ons, die zo lang  op dit moment van rehabilitatie hebben gewacht.
Dit vereist moed, zoals Rolando zegt: 'Diegene die niet afdalen in de duisternis van de hel, hebben geen toegang tot het licht van Apollo en kunnen dit niet vieren'. De rehabilitatie van het numineus onbewuste gaat door de herkwalificatie van onze duisternis.

Het kenmerk van deze extensie is gebaseerd op de subtiele rol van een universeel vivencieel proces dat is gericht op het aanbieden van de juiste omgeving om de gedissocieerde delen van onszelf te temmen en terug te brengen naar de eenheid, te integreren. Het proces is hetzelfde voor iedereen (dus individuele diagnostiek is niet nodig), maar sommige dansen zullen meer indruk maken en soms meer raken, afhankelijk van
de individuele geschiedenis en/ of behoeften.

Deze extensie is gebaseerd op zowel het werk van Rolando Toro Araneda, als op de psychoanalytische en filosofische kennis van de westerse wereld ( Freud, Reich, Jung, Marcuse,...),
de huidige stand van zaken in de wetenschap met betrekking tot het reptielenbrein en het neurovegetatieve systeem ( Porges, Levine,...), alsook over de aanpak van het menselijk mysterie en de kosmische wijsheid van de oude gemeenschappen diep verbonden met de aarde (tradities van de Indianen van Amerika, van Afrikaanse mensen, ....).

Een fantastische mogelijkheid om het leven in ons te bevrijden!

Praktische informatie:
 
Vereist: 2 jaar Biodanza ervaring
 
Tijden: aankomst woensdagavond vanaf 20.00 uur.
Eerste vivencia start op donderdagochtend.
Het weekend eindigt op zondagmiddag uiterlijk om 17.00 uur.

Kosten workshop:

rond de 275 euro

Kosten verblijf en eten:

rond de 275 euro
Er zijn 2- en 3-persoonskamers.
Alle maaltijden, vanaf het ontbijt donderdagochtend tot en met de lunch op zondagmiddag, worden voor ons verzorgd. Inclusief koffie en thee.

Opgave en betaling:
Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar
elsboonbiodanza@gmail.com      
 
Betaling kan door de kosten van de workshop over te maken
op rekeningnummer: NL66 ABNA 045.733.4681
van SRT School  Biodanza o.v.v. "HOT 2020" en je naam.

De kosten voor verblijf en eten dienen uiterlijk ....... op onze rekening te staan.
 
***